hakkımızda

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Araklı Ali Cevat Özyurt Meslek Yüksekokulu, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının 28.03.2013 tarihli kararıyla kurulmuştur. Meslek Yüksekokulumuzda Yönetim ve Organizasyon, Mülkiyet Koruma ve  Güvenlik ve  Bilgisayar Teknolojisi Bölümleri bulunmaktadır.  2015-2016 eğitim-öğretim yılında Yönetim ve Organizasyon Bölümü altında bulunan Lojistik Programı ile öğrenci alımına başlayan Meslek Yüksekokulumuz 10.10.2016 tarihi itibari ile kendi binasında eğitim öğretime başlamış olup, 05.10.2017  tarihinde Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı ve 13.01.2021 tarihinde Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı açılmıştır.

Yüksekokulumuz Trabzon Şehrine 30 km uzaklıkta olup, Yerleşkemizde Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi gibi sosyal alanlarımız vardır. 120 kişi kapasiteli Konferans salonumuz, 50 kişi kapasiteli Bilgisayar Laboratuvarımız, tam donanımlı Kütüphanemiz ve 3 ayrı Öğrenci Çalışma salonlarımız mevcuttur. Ayrıca  Öğrenci Yemekhanesi ve Kantin bulunmaktadır.