Ders seçimi yapmadan önce, muhtemel gün/saati çakışacak derslerin seçilmemesi için lütfen Anabilim Dalları web sayfalarından "Öğrenci/Ders Programı" menüsünü kullanarak ders programlarını kontrol ediniz...
KTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği ve KTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Programlarının Yürütülmesine Dair Usul ve Esaslar'a göre;
Tezli yüksek lisans programında kayıtlı her öğrenci için ilgili anabilim dalı kadrosunda görevli bir tez danışmanının en geç birinci yarıyılın sonuna kadar atanması zorunludur. (Danışman atamasının tamamlanabilmesi için, Enstitü Yönetim Kurulu'nun danışman atama kararını izleyen en geç 15 gün içerisinde Lisansüstü Öğrenci - Danışman Sözleşmesi'nin de Enstitüye gönderilmesi gereklidir).
1. YARIYIL SONUNA KADAR DANIŞMAN ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRENCİLER SONRAKİ YARIYILLARDA DERS KAYDI YAPAMAZLAR.
YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ;
Yüksek Lisans Programında Alınması Zorunlu Olan Dersler (4. Yarıyıl Sonuna Kadar Başarılması Zorunlu Dersler);
Ders seçimi yapmadan önce, muhtemel gün/saati çakışacak derslerin seçilmemesi için lütfen Anabilim Dalları web sayfalarından "Öğrenci/Ders Programı" menüsünü kullanarak ders programlarını kontrol ediniz...
KTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği ve KTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Programlarının Yürütülmesine Dair Usul ve Esaslar'a göre;
Doktora programında kayıtlı her öğrenci için ilgili anabilim dalı kadrosunda görevli bir tez danışmanının en geç birinci yarıyılın sonuna kadar atanması zorunludur. (Danışman atamasının tamamlanabilmesi için, Enstitü Yönetim Kurulu'nun danışman atama kararını izleyen en geç 15 gün içerisinde Lisansüstü Öğrenci - Danışman Sözleşmesi'nin de Enstitüye gönderilmesi gereklidir).
1. YARIYIL SONUNA KADAR DANIŞMAN ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRENCİLER SONRAKİ YARIYILLARDA DERS KAYDI YAPAMAZLAR.
DOKTORA ÖĞRENCİLERİ;
Doktora Programında Alınması Zorunlu Olan Dersler;
1. DERS KAYITLARI
a) 2024-2025 Bahar Dönemi Ders Yazılımları 10/02/2025 - 14/02/2025 tarihleri arasında DERSE YAZILIM ARAYÜZÜNDEN yapılacaktır. Ders kayıtları 10 Şubat Pazartesi günü saat 13.30?da başlayacaktır.
b) Normal öğrenim süresini okuyan öğrenciler İnteraktif Ders Kayıtlarını doğrudan yapabileceklerdir. Tezli Yüksek Lisans öğrencileri İki Yıl (Dört Yarıyıl) Doktora Öğrencileri Dört Yıl (Sekiz Yarıyıl) Bütünleşik Doktora Öğrencileri Beş Yıldan (On Yarıyıl) sonra katkı payı ödeyeceklerdir. Tezsiz İkinci öğretim, uzaktan öğretim öğrencileri ve yurt dışından kabul edilen öğrencilerin öğrenim ücretlerini ödemeleri gerekmektedir. İki dönem sonunda mezun olamayıp üçüncü dönemde ders alacak tezsiz uzaktan öğretim yüksek lisans öğrencileri başarısız oldukları dersler için ders başına öğrenim ücreti yatıracaklardır. Ödemelerinizi T.C. Kimlik numarası veya Yabancı kimlik numarasıyla Vakıfbank şubelerinden, Vakıfbank ATM'lerinden , Vakıfbank internet bankacılığından veya harç ödeme sisteminden (https://harc.ktu.edu.tr/ ) kredi kartı/banka kartı ile yapabilirsiniz. Katkı payı ve Öğrenim ücretini yatırmayan öğrenciler ders kaydı yapamayacaklardır. Katkı payı ve Öğrenim ücreti ödemeleri 10/02/2025 tarihinde başlayacaktır.
c) 02.07.2024 tarihli ve 32590 Sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararının 10.Maddesinin 1. Fıkrası uyarınca (Hazırlık sınıfı veya bilimsel hazırlık sınıflarında öğrenci katkı paylarının Devlet tarafından karşılanacağı süre bir yıldır.) hazırlık sınıfında ikinci yıla kalan öğrenciler katkı payı ödeyeceklerdir. Aynı Maddenin 3. Fıkrası uyarınca, bir devlet yükseköğretim kurumuna kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına kayıt yapılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları öğrencilerin kendileri tarafından karşılanacaktır.
d) Yüksek lisans ve doktora öğrencileri dört yarıyılda tüm derslerini tamamlamak zorundadırlar (Tez hariç), Tezsiz yüksek lisans öğrencileri ise 3 yarıyılda tamamlamak zorundadırlar, bu süreler içerisinde tamamlayamayan öğrencilerin Üniversiteyle ilişikleri kesilir.
2. DANIŞMAN ONAYI
Öğrenciler kayıt oldukları dersleri 20 Şubat 2025 tarihinde akademik danışmanlarına onaylatmak zorundadırlar.
3. GENEL HÜKÜMLER
a) Yönetmelik gereği; öğrenciler, E-Öğrenci şifresini kullanarak yaptıkları İnteraktif Ders Kayıt işlemlerinin tümünden sorumludurlar.
b) Bilimsel Hazırlık Sınıfı Öğrencilerinin Ders Kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
c) İngilizce Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin ders kaydı yapmaları gerekmektedir.
d) Dördüncü yarıyıl sonuna kadar ders yükünü tamamlayan öğrenciler, takip eden yarıyıllarda kredili derslere yazılım yapamazlar. (Doktora öğrencileri yeterlik sınavını başarmaları halinde Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile ders veya dersler alabilir. Aldığı dersleri başarmak zorundadır.)
e) Enstitülerin Ortak Derslerine yazılımlar, ders yazılım ekranında anabilim dalı kısmından ENSTİTÜ Anabilim Dalı seçilerek yapılabilmektedir.
Öğrencilerimize daha iyi hizmet sunmak amacıyla geliştirilen 'KTÜ Online Harç Ücreti Ödeme Sistemi' ile Lisansüstü ve Uzaktan Eğitim / İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programlarındaki tüm öğrencilerimiz, harç ödemelerini "yurtiçi tüm bankaların banka / kredi kartı" ile kolayca yapabilmektedir.
Tezli Yüksek Lisans öğrencileri İki Yıl (Dört Yarıyıl) Doktora Öğrencileri Dört Yıl (Sekiz Yarıyıl) Bütünleşik Doktora Öğrencileri Beş Yıldan (On Yarıyıl) sonra katkı payı ödemektedir.
İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans, Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans ve yurt dışından kabul edilen uluslararası öğrencilerin öğrenim ücretlerini ödemeleri gerekmektedir. Ayrıca, iki (2) yarıyıl sonunda mezun olamayıp üçüncü yarıyılda ders alacak olan Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri, başarısız oldukları dersler için ders başına öğrenim ücreti yatıracaklardır.
KTÜ Online Harç Ücreti Ödeme Sistemi'ne https://harc.ktu.edu.tr adresini tıklayarak, Bilgi Yönetim Sistemi kullanıcı hesap bilgileri ile erişim sağlanabilmektedir. Sisteme, yalnızca harç ödemesi olan öğrenciler giriş yapabilmektedir. Harç ödemesi olmayan öğrenciler için sistem, "Ödeyeceğiniz harç tutarı bulunmamaktadır..." uyarısı verecekir.
Ödemeleriniz; T.C. Kimlik numarası veya Yabancı kimlik numarasıyla Vakıfbank şubelerinden, Vakıfbank ATM'lerinden, Vakıfbank internet bankacılığından da yapılabilmektedir.
Katkı Payı ve Öğrenim Ücreti ödemesini yapmayan öğrenciler ders kaydı yapamazlar.
Harç tutarı ile ilgili sorun olduğunu düşündüğünüz takdirde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile iletişime geçebilirsiniz.