Ekim

TÜBİTAK 1007 ''İhtisaslaşmış Kadın Konukevleri Hizmet Modelinin Geliştirilmesi'' Çağrısı Açıldı!

Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi

Program Adı:

TÜBİTAK 1007 İhtisaslaşmış Kadın Konukevleri Hizmet Modelinin Geliştirilmesi” Çağrısı

Hibe Sağlayıcı Kurum /

Kaynak Bilgisi:

TÜBİTAK

Amacı:

Şiddet mağduru kadınlara yönelik hizmetlerin kalitesini artırmak için ihtisaslaşmış kadın konukevleri hizmet modelinin geliştirilmesidir. Bu çağrı, kadınların güvenliğini sağlamak, psikososyal destek sunmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek amacıyla yeni müdahale yöntemleri ve hizmet modellerinin oluşturulmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir. Projeler, kadın konukevlerinin etkinliğini artıracak ve hizmet sunumunu iyileştirecek yenilikçi çözümler sunmalıdır. Model/süreç/yöntem geliştirme niteliğine sahip projeler desteklenecektir.

Kimler Başvurabilir?

(Proje Yürütücüsü /

İştirakçisi / Ortağı /

Araştırmacısı Olma

Şartları):

Başvuru yapabilecek kurum/kuruluşlar;

• Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları,

Proje yürütücülerinin;

• Üniversite personeli doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik derecesine sahip olmaları gerekmektedir.

Bütçesi:

Sınır yok, başvurulardan sonra değerlendirilecektir

Destek Oranı:

Süresi:

En çok 30 Ay

Son Başvuru Tarihi:

15 Kasım 2024

Nasıl Başvurulur? :

Başvurular https://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinden yapılacaktır.

Programa Ait Özellikler:

• Projede yürütücü kuruluş (PYK) yalnızca üniversite(ler) olmalıdır.
  • Proje ekibi; sosyal hizmet/psikoloji/PDR/çocuk gelişimi/sosyoloji alanlarının her birinden en az bir araştırmacı olmak üzere istatistik, hukuk, yazılım ve ihtiyaç duyulan diğer alanlardan yeterli sayıda araştırmacıdan oluşmalıdır.
  • Proje faaliyetlerin yürütülmesinde araştırmayı kolaylaştırıcı, gerekli olacak idari destek Bakanlık tarafından sağlanacaktır.
  • Çağrı kapsamında doğrudan 2. aşama başvuruları alınacaktır.
  • Hedeflenen çıktılar;
  1. Kadın Konukevinden Hizmet Alan Kadın-Çocuk Profil Analiz
  2. İhtisaslaşmış Kadın Konukevlerinin Mevcut Durum ve İhtiyaç Analizi
  3. Kadın Konukevi Hizmetlerine İlişkin Ülkemizdeki Mevcut Durum ile Yurt Dışı Uygulamalarının Karşılaştırmalı Analizi ve İhtisas Modeli Oluşturma