duyurular

04

Eylül

Uluslararası Öğrenci 2.Ek Yerleştirme Sonuçları, Online Geçici Kayıt ve Açıklamalar (04-13 Eylül)

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

A. ÇEVRİMİÇİ-ONLİNE (GEÇİCİ KAYIT) 04-13 EYLÜL

-Yerleştirme Sonuçları İçin Tıklayınız.

-Öğrenim Ücretleri İçin Tıklayınız.

-Online Kayıt Sunumu (PowerPoint) İçin Tıklayınız.

-Maddi Durum Beyan Formu İçin Tıklayınız.

-Çevrimiçi-Online Kayıt İçin Tıklayınız.

-Eğitim öğretim ücretlerinizin ödeme işlemleri için https://harc.ktu.edu.tr/ linkini tıklayınız.

Ödeme işlemleri için;

 Kullanıcı adı: E-postanıza gelen öğrenci numaranız

 Şifre: Başvuru şifreniz

-%25 İndirim Başvuru Şekli ve Gerekli Belgeler İçin Tıklayınız.

a) Yerleştirmelerde öncelik sıralaması:

 Tablo-1’de tanımlı A, boş kontenjan kalması halinde B yine boş kontenjan kalması halinde C grubunda yer alan sınav puanlarına göre yapılacaktır.

Tablo-1

GRUP

SINAV VEYA DİPLOMA TÜRÜ

A

TRYÖS

B

SAT (Scholastic Assessment Test)

ACT (American College Test)

C

ORTAÖĞRETİM PUANI

-Ulusal/Uluslararası Lise Bitirme Sınavları (Bakalorya)

-Ulusal/Uluslararası Ortaöğretim Genel Not Ortalaması (OGNO)

 

 

 

 

 

 

 

 

b) Yerleştirme puanlarında eşitlik olması durumunda, öncelikle ortaöğretim not ortalamasına (A ve B grubu için ), tekrar eşitlik olması halinde tercih sırasına göre yerleştirme işlemi yapılır. Bunların sonunda da eşitlik olması durumunda, yaşı küçük olan aday tercih edilir. (A B ve C grubu için)

c) Online geçici kayıtlar 04-13 Eylül 2024 tarihleri arsında alınacaktır. Adaylar online geçici kayıtlarını tamamlayabilmeleri için 2024-2025 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı öğrenim ücretlerini yatırmaları gerekmektedir. (Bu başlıkta yer alan liselerden mezun öğrenciler ve Türkçe Dil Hazırlık okuyacak olanlar hariç)

d) 2024-2025 eğitim öğretim ücretleri her yıl Temmuz ayında Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi dikkate alınarak Üniversitemiz Yönetim Kurulu tarafından belirlenir ve https://www.ktu.edu.tr/oidb/uluslararasiogrenci adresinden yayınlanır. (Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin yayınlanmasından önce geçici kayıtların yapılması durumunda adaylar bir önceki yıla ait eğitim öğretim ücretini öderler. Ancak 2024-2025 eğitim öğretim ücretleri açıklandıktan sonra aradaki fark öğrencilerden tahsil edilir.)

e) Öğrencilerin ailesi ve kendisi Türkiye’de ikamet izni almış olmaları koşuluyla aynı aileye mensup birden fazla öğrencinin devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam etmesi durumunda öğrenim ücretlerine %25 indirim yapılır.

f) İngilizce Hazırlık Sınıfı Düzey Belirleme ve Yeterlik (Muafiyet) Sınav Tarih ve Açıklamaları İçin Tıklayınız. Kesin kaydını tamamlamayan öğrenci adayları Düzey Belirleme ve Yeterlik (Muafiyet) Sınavına giremezler.

g) Karadeniz Teknik Üniversitesi Türkçe Yeterlik Sınavı 11 Eylül 2024 tarihinde Türkiye saati ile 14.00’te yapılacaktır. Kesin kaydını tamamlamayan öğrenci adayları Türkçe Yeterlik Sınavına giremezler.

(Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) Başvuru, Sınav Tarihleri ve Sınav Merkezleri İçin Tıklayınız.)

ğ) Adaylar geçici kayıt sürecinde Denklik ve Türkçe Yeterlilik Belgelerini yüklemeleri zorunlu değildir. Denklik Belgelerini en geç 21 Ekim 2024 tarihine kadar Uluslararası Öğrenci Bürosuna sunabilirler.

Online (Geçici Kayıt) İçin Yüklenecek Belgeler:

1. Varsa Türk liselerine denk bir ortaöğretimin tamamlandığına ilişkin denklik belgesi (T.C. vatandaşı olup ortaöğretimini yurtdışında tamamlayanlar ve Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olmayan milletlerarası okullardan mezun olanlar yükleyecektir.)

2.  Varsa en az B2 düzeyinde Türkçe düzeyini gösterir belge (Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığına bağlı liselerden mezun olan ile okuduğu program dilinin %100 İngilizce ve Rusça olan öğrencilerden istenmeyecektir)

3. Yükseköğrenimini sürdürmeyi sağlayacak maddi imkânı olduğuna ilişkin uluslararası geçerliliği olan Maddi Durum Belgesi (banka hesap özeti vb.) ile düzenlenmiş Maddi Durum Beyan Formu  (tek PDF şeklinde yüklenecektir.)

B. KESİN KAYIT

a) Geçici kaydını tamamlayan öğrenciler en geç 21 Ekim 2024 tarihine kadar aşağıdaki belgelerin asıllarını  (orijinal) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Uluslararası Öğrenci Bürosuna getirip kesin kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir. Türkçe Yeterlik ile İngilizce Hazırlık Sınıfı Düzey Belirleme ve Yeterlik (Muafiyet) Sınavı'na girecek olan öğrencilerin sınav tarihlerinden önce kesin kayıt işlemlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

b) Kesin kayıt yaptıracak öğrenci adaylardan; Türkiye’de ikamet edenlerin ikamet izin süreleri ya da yurtdışından Üniversitemize kayıt için gelenlerin vize süreleri, vizesiz gelenlerin Türkiye’de yasal kalış süreleri bitmemiş olacak. Aksi takdirde kesin kayıtları yapılmayacaktır.

c) Pasaport çıkaracak öğrencilerin pasaportlarının geçerlilik süresini uzun tutmaları ikamet izin sürelerinde kendilerinin lehine olacaktır.

d) Kesin kayıt için Üniversitemize gelemeyen öğrenciler verecekleri noter onaylı vekâlet ile kesin kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

e) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (%30 İngilizce, lisans), Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği (lisans) ve Gemi Makineleri İşletmeciliği (ön lisans) Programlarına kesin kayıt için Gemiadamı Olur Sağlık Raporu, Programın stajını yapabilmek için ise Gemiadamı Cüzdanı almak gerekmektedir. (Pasaport yerine geçen belge niteliği bulunan gemiadamı cüzdanları, sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ya da Türkiye Cumhuriyeti’nde veya Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nde denizcilik ile ilgili eğitim-öğretim gören ve/veya mezun olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olan ya da 25/09/1981 tarihli ve 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun kapsamındaki Türk soylu yabancılara verilebilmektedir. Yabancı ülke vatandaşı olarak ülkemiz yükseköğretim kurumlarında denizcilik ile ilgili ön lisans ve lisans programlarında eğitim alan/alacak öğrencilere aldıkları denizcilik eğitimi neticesinde yeterlik belgesi sınavlarına girme hakkı ve gördükleri eğitimlere uygun olarak da eğitim belgeleri düzenlenebilmektedir. Ancak yabancı uyruklu kişilere gemiadamı cüzdanı düzenlenememektedir. Yabancı uyruklu kişiler gemiadamı cüzdanını vatandaşı oldukları ülkelerden talep etmeleri gerekmektedir. Buna bağlı olarak bazı ülkeler kız öğrencilere Gemi Adamı Cüzdanı vermediğinden Gemi Adamı Cüzdanını alıp alamayacaklarını tercihlerinden önce kendi ülkelerinin ilgili makamlarından öğrenmeleri kendilerinin lehine olacaktır.)

f) Eczacılık Programına yerleşen öğrenci adaylarının kesin kayıt esnasında kayıt belgeleriyle beraber Eczacılık eğitimini yapmasına engel oluşturacak rahatsızlığının olmadığına dair Sağlık Raporu getirmeleri gerekmektedir.

Kesin Kayıt İçin Getirilmesi Gereken Belgeler:

1. Pasaport veya Kimlik Belgesi

2. Sınav Sonuç Belgesi

3. Ortaöğretim (Lise) Mezuniyet Belgesi.

4. Ortaöğretim Genel Not Ortalamasını Gösterir Belge (Transkript)

5. Mavi Kart (T.C. vatandaşlığından çıkıp mavi kart alan adaylar getirecektir.)

6. Nüfus Kayıt Örneği (T.C. vatandaşlığından çıkıp mavi kart almayan ve uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklu adaylar getirecektir.)

7. Ortaöğretimlerini yurtdışında örgün eğitim veren bir kurumda tamamlayan T.C. vatandaşı ile uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklu adayların, lise eğitimlerinin tamamını mezun oldukları okuldan aldıklarına dair onaylı belge ile ülkeye giriş ve çıkışlarını gösterir belge (onaylı pasaport veya emniyet kayıtları)

8. Varsa Türk liselerine denk bir ortaöğretimin tamamlandığına ilişkin denklik belgesi (T.C. vatandaşı olup ortaöğretimini yurtdışında tamamlayanlar ve Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olmayan milletlerarası okullardan mezun olanlar getirecektir.)

9. Varsa en az B2 düzeyinde Türkçe düzeyini gösterir belge (Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığına bağlı liselerden mezun olan ile okuduğu program dilinin %100 İngilizce ve Rusça olan öğrencilerden istenmeyecektir)

Tlf No: 0(462) 377 3377

E- Mail: uob@ktu.edu.tr