HAKKIMIZDA
Prof. Dr. Kadir SEYHAN'a ''NATO-Science for Peace and Security'' Programı Kapsamında Proje Desteği
NATO-Science for Peace and Security (SPS) Programı kapsamında açılan teklif çağrısına, Üniversitemizin ortak olarak yer aldığı “Control of Black Sea Safety and Pollution Risks Using Numerical Models” ismiyle sunulan proje başvurusu desteklenmeye hak kazanmıştır.
Başvuruların direkt olarak NATO’ya yapıldığı SPS Programı ile kapasite oluşturma, güvenlikle ilgili bilim teknolojisi ve yenilikler yoluyla NATO ülkeleri ve ortak ülkeler arasındaki pratik iş birliğini ve diyaoloğu geliştirmek hedeflenmektedir.
Amerika’dan “California State University” kordinatörlüğünde; Gürcistan’dan “Tsotne Mirtskhulava Water Management Institute of Georgian Technical University” ve “Ecocenter for Enviromental Protection”, Ukrayna’dan “Institute of Water Problems and Land Reclamation of NASS”, Romanya’dan “National Institute for Marine Research and Development”, Bulgaristan’dan “Atmosphere and Water Research Institute at Bulgarian Academy of Sciences” ve ülkemizden “Karadeniz Teknik Üniversitesi” kurumlarının ortaklıklarıyla sunulan projenin toplam bütçesi 347.972$, süresi 36 ay, amacı ise Karadeniz'deki güvenlik ve kirlilik risklerini doğal ve yapay (teknolojik) felaketlerde tartışmak ve değerlendirmektir. Ayrıca proje kapsamında petrol terminallerinin yönlendirilmesi, tankerin batma kabiliyetleri ve Karadeniz limanlarındaki askeri ve terörist saldırı senaryoları gibi farklı terörist eylem senaryoları altında çeşitli riskler de ele alınacaktır.
Bugüne kadar ülkemizden oldukça az sayıda kuruluşun dahil olabildiği NATO SPS Programı kapsamında kabul edilen projede, Üniversitemizi temsilen “Co-Director” olarak görev alacak olan Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir SEYHAN’ı ve ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
10 Nisan 2023
Bakır-Çinko Sanayi ve Tic. A.Ş. firmasına yerinde ziyaret yapıldı.
08 Mayıs 2025
DARICA UN firması yerinde ziyaret edilerek yalın dönüşüm süreçlerine yönelik ön değerlendirme ve proje planlama toplantısı gerçekleştirildi.
06 Mayıs 2025
TÜBİTAK'ın lisans öğrencilerine yönelik destek programları hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu.
02 Mayıs 2025
Biyoaktif Protein Hidrolizatları ve Yüksek Katma Değerli Biyomoleküllerin Üretimi için Deniz Ürünleri Iskartaların, Kalıntılarının, İstenmeyen Avlanmalarının Değerlendirilmesi
02 Mayıs 2025
TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü
29 Nisan 2025
Toplantıda, proje ortakları tarafından geliştirilen "Teknoloji Transfer Süreçlerine Odaklanan Kapasite Geliştirme Eğitim Modülleri"nin nihai içerikleri üzerinde mutabakata varıldı.
29 Nisan 2025
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
25 Nisan 2025
KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ TTM), Dünya Fikri Mülkiyet Günü ve Patent Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptık.
24 Nisan 2025
Yoğun ilgi ve yüksek etkileşimle tamamlanan etkinlik, bölgedeki akademik bilgi birikiminin ticarileşmesine yönelik önemli bir adım oldu.
22 Nisan 2025
Bilgi ve Deneyim Paylaşım Günleri
18 Nisan 2025