Kurumsal Akreditasyon Raporuna (KAR) Göre Yapılan İyileştirmeler

YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Raporuna (KAR-2021) ve YÖKAK Akreditasyon Karar Mektubunda (2022) yer alan öneriler/gelişmeye açık yönler için eylem planı hazırlanmış ve bir iyileştirme takvimine bağlı olarak faaliyetler son iki yıl içerisinde yürütülmüştür. Gerçekleştirilen iyileştirmeler raporun bütünü içerisinde ilgili ölçütlerde detaylı açıklanmış olup aşağıda özetlenmiştir.

Eylem Planı için TIKLAYINIZ

 

Liderlik, Yönetişim ve Kalite Gerçekleştirilen İyileştirmeler:

1. Hizmetiçi eğitimler Memur Akademisi kapsamında devam etmekte olup buna ek olarak Yetenek Havuzu uygulaması da başlatılarak tamamlanmıştır.
2. Tedarik edilen ürün ve hizmetler için satın almadan geri bildirime kadar geçen süreç için yazılım hazırlanmış ve birimler tarafından kullanılmaya başlanmıştır.
3. Kamuoyunu Bilgilendirme ve Hesap Verebilirlik Yönergesi çıkarılmış ve bu kapsamdaki faaliyetler kurumsal hale getirilmiştir.
4. Paydaşlarla iş birliği süreci tanımlanmış, paydaş analizi yapılarak paydaşlar önceliklendirilmiştir.
5. Tüm birimlerin eylem ve işlemlerinde gerek kurumun stratejik planı gerekse kalite güvence sistemine uygun hareket etmelerini güvence altına almak için İlişkilendirme Formu uygulaması başlatılmıştır.
6. KTÜ Stratejik Plan Bilgi Sistemi'ne oluşan ihtiyaçlar kapsamında farklı modüller (süreç ve risk yönetimi, birim yığılma grafikleri, politikalara katkı, vb.) eklenmiştir.
7. Tüm birimlerde PUKÖ kültürünün içselleştirilmesine katkı sağlamak amacı ile birimlerde strateji ve kalite birimlerinin kurulması teşvik edilmiş ve personellere yönelik uygulamalı strateji ve kalite eğitimleri verilmiştir. 

Eğitim-Öğretim Gerçekleştirilen İyileştirmeler:
1. KTÜ Öğretme ve Öğrenme Merkezi kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır.
2. Önceki Öğrenmelerinin Tanınması Yönergesi çıkarılmış ve uygulanarak ilk sonuçları alınmıştır.
3. Öğretim elemanlarının yetkinliğini artırmak, eğitim-öğretim faaliyetlerine yönelik teşvik mekanizması oluşturmak için KTÜ Ödül Yönergesi'ne akademik danışmanlık, öğretim yöntem ve teknikleri ile eğitim kalitesinin geliştirilmesine katkı ödülleri eklenmiş ve bu ödüller verilmiştir.
4. Mezunlarla ilişkileri (doktora dahil) daha kurumsal yönetebilmek için KTÜ Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü kurulmuş ve mevcut mezun bilgi sisteminin güncellenmesi çalışmalarına başlanmıştır.

Araştırma ve Geliştirme Gerçekleştirilen İyileştirmeler:
1. Araştırma Üniversitesi Yol Haritası Strateji Belgesi hazırlanmış ve uygulamaları gerçekleştirilerek önlemler alınmıştır.
2. Veri temelli araştırma yönetimi modelinin kapsamı genişletilmiştir.
3. Ortak araştırma faaliyetlerini geliştirmek için yüksek teknoloji platformlarının sayısı artırılmıştır.

Toplumsal Katkı Gerçekleştirilen İyileştirmeler:
1. Toplumsal katkı ana süreci ve alt süreçleri tanımlanmış ve her yılın sonunda PUKÖ temelli izleme ve değerlendirme raporları oluşturulmuştur.
2. Kurumsal yapıyı güçlendirmek için Toplumsal Katkı Komisyonu kurulmuştur.