duyurular

05

Mart

2024 YÖKDİL II Kursu

Yabancı Diller Yüksekokulu

YÖKDİL Sınavı Nedir?

YÖKDİL Sınavları, ülkemizde Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) talimatı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavlarıdır. YÖKDİL, yabancı dil bilgisini gramer, okuma, anlama ve kelime bilgisi açısından ölçen çoktan seçmeli test yöntemi ile yapılan bir sınavdır.

Yökdil Kurs İçeriği Nedir?

YÖKDİL kurslarında, dil yeterliliği eğitimi ve test teknikleri eğitimi verilmektedir. Bu kurs, İngilizce dil bilgisi, paragraf tanıma, okuduğunu anlama, kelime bilgisi gibi konuları kapsamakta ve bu konularda beceri kazandırmaktadır. Haftalık 9 saat ders işlenecektir. Kursumuz 13 hafta sürecektir.

Yökdil Kursu İçin Gerekli Seviye Nedir?

YÖKDİL kurslarına katılmak isteyen kursiyerlerin en az pre-intermediate (A2-B1) seviyede İngilizce bilgisine sahip olmaları, son 3 yıl içerisinde hazırlık sınıfını başarıyla tamamlamış olmaları ya da daha önce ÖSYM tarafından yapılan sınavların birinden son üç yıl içinde en az 35 puan almış olmaları tavsiye edilir.

Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Akademik  personel, yüksek lisans ve doktora öğrencileri akademik çalışmalarında kullanmak üzere puan almak için bu kursa katılabilirler. 

Kurs Başlangıç ve Bitiş Tarihleri Nedir?

06 Mayıs 2024  - 01 Ağustos 2024

Kurs Hangi Gün ve Saatlerde Yapılır?

Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri saat 17.15 – 20.00 arasında Yabancı Diller Yüksekokulu binasında yüz yüze yapılır.

Nasıl Kayıt Yaptırabilirim?

11 Mart 2024 – 06 Mayıs 2024 tarihleri arasında üniversite öğrencileri için kayıtlar online olarak KTÜ/BYS sisteminden yapılır. Üniversite öğrencisi olmayan adayların kayıtları online.ktu.edu.tr adresinden yapılabilir. Bu döneme özel kampanyalı fiyatımız tüm kursiyerler için 5.000 TL’dir. Bu ücret toplam ücrettir. Taksit yapılmaz.

Bu programa kayıt yaptırmak için;

KTÜ öğrencisi iseniz “KTÜ BYS” sistemindeki “KURSLARIM” sekmesinden “YÖKDİL II 2024” kursunu seçip “KAYIT” menüsünden aşağıdaki prosedürleri 3’ten sonra takip ediniz.

* Kayıtlı KTÜ öğrencisi değil iseniz aşağıdaki işlemleri sırasıyla takip ediniz;

1. online.ktu.edu.tr adresinde “KAYIT” sekmesine tıklayıp gerekli bilgiler ile kayıt oluşturduktan sonra e-posta doğrulaması yapınız.

2. Doğrulama sonrasında online.ktu.edu.tr adresine giriş yapınız.

3. Eğitim ve Kurslar sekmesinden Kurs İlanlarını seçiniz.

4. Açılan sayfada “KAYIT” sekmesine tıklayıp kaydınızı oluşturunuz.

5. Ziraat Bankası “TR 8300 0100 1225 1182 5144 5010 “ nolu iban numarasına (Alıcı: K.T.Ü. Döner Sermaye Saymanlığı) kurs ücreti olan 5.000 TL’yi “YÖKDİL II 2024 Kursu” açıklaması ile yatırınız. Açıklama yazmanız ödeme tanımlama için şarttır.

6. Dekontun görselini “KTÜ BYS” sistemindeki “KURSLARIM”  sekmesinde bulunan dekont yükleme kısmına “PDF FORMATINDA” yükleyiniz.

7. Dekontun görseli ile birlikte adınız, soyadınız, kurs adı ve cep telefonunu bilgilerini içeren bir e-posyayı muratozturk@ktu.edu.tr adresine gönderiniz.

Onlinektu linki için tıklayınız…

İletişim:

0462 377 44 36     

ydyo/ktu.edu.tr

muratozturk@ktu.edu.tr