IELTS KURSU

IELTS Nedir?

IELTS (International English Language Testing System) Sınavı, İngilizcenin kullanıldığı ülkelerde çalışmak veya eğitim almak isteyen kişilerin İngilizce dil yeterliliklerini ölçmek ve değerlendirmek amacıyla yapılan uluslararası bir sınavdır. Ülkemizde British Council ve IDP Türkiye kurumları tarafından yapılmaktadır. Karadeniz Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu 2014 yılından itibaren IELTS Sınav uygulama merkezidir.

IELTS, dört dil becerisini (dinleme, okuma, yazma ve konuşma) kapsayan görev tabanlı bir sınavdır. IELTS adayları, sınavın dört bileşeni için ayrı not alırlar. Bu notların ortalaması genel sınav notunu oluşturur. Her beceri 1-9 puan arasında değerlendirilir. Dört becerinin puan ortalaması alınarak IETS skoru 9 üzerinden hesaplanır.

IELTS Academic, bir yükseköğretim kurumunda lisans ve yüksek lisans eğitimi almak ya da profesyonel kurumlara başvurmak isteyenler için, IELTS General Training ise günlük yaşamda kullanılan ve akademik olmayan İngilizce becerisini ölçmek için tasarlanmıştır. Kursumuz her iki programa da hazırlık olacak şekilde tasarlanmıştır.

Kimler başvurabilir?

IELTS sınavına yönelik kursumuza yurt dışında eğitim görmek ve iş başvurusunda bulunmak isteyen adaylar katılabilir.

Eğitim gün ve saatleri nelerdir?

Pazartesi     (Reading)                                                     17.30-20.30

Çarşamba    (Writing)                                                      17.30-20.30

Perşembe     (Speaking/Listening, Çevrimiçi – Microsoft Teams)         17.30-20.30

Haftada 12 ders olarak uygulanacak program 10 hafta sürecektir. Ders materyalleri öğrenciler tarafından temin edilecektir. Sınav başvuru işlemleri www.idpieltsturkey.com üzerinden bireysel olarak yapılır.

Nasıl kayıt yaptırabilirim?

Başlangiç tarihi :   06 Mayıs 2024

Bitiş tarihi       :   11 Temmuz 2024

Not: Programın herhangi bir aşamasında ayrılmak isteyen katılımcı ücretin tamamını ödemekle yükümlüdür. Kontenjanların dolması halinde başvuru sırası esas alınacaktır.

11 Mart 2024 – 06 Mayıs 2024 tarihleri arasında üniversite öğrencileri için kayıtlar online olarak KTÜ/BYS sisteminden yapılır. Üniversite öğrencisi olmayan adayların kayıtları online.ktu.edu.tr adresinden yapılabilir. Bu döneme özel kampanyalı fiyatımız tüm kursiyerler için 5.500 TL’dir. Bu ücret toplam ücrettir. Taksit yapılmaz.

KTÜ öğrencisi iseniz “KTÜ BYS” sistemindeki “KURSLARIM” sekmesinden “IELTS Kursu” seçeneğini seçip “KAYIT” menüsünden aşağıdaki prosedürleri 3’ten sonra takip ediniz.

Kayıtlı KTÜ öğrencisi değil iseniz aşağıdaki işlemleri sırasıyla takip ediniz;

1. online.ktu.edu.tr adresinde “KAYIT” sekmesine tıklayıp gerekli bilgiler ile kayıt oluşturduktan sonra e-posta doğrulaması yapınız.

2. Doğrulama sonrasında online.ktu.edu.tr adresine giriş yapınız.

3. Eğitim ve Kurslar sekmesinden Kurs İlanlarını seçiniz.

4. Açılan sayfada “KAYIT” sekmesine tıklayıp kaydınızı oluşturunuz.

5. Ziraat Bankası "TR 8300 0100 1225 1182 5144 5010" nolu iban numarasına (Alıcı: K.T.Ü. Döner Sermaye Saymanlığı) kurs ücreti olan 5.500 TL’yi “IELTS Kursu” açıklaması ile yatırınız. Açıklama yazmanız ödeme tanımlama için şarttır.

6. Dekontun görselini “KTÜ BYS” sistemindeki “KURSLARIM”  sekmesinde bulunan dekont yükleme kısmına “PDF FORMATINDA” yükleyiniz.

7. Dekontun görseli ile birlikte adınız, soyadınız, kurs adı ve cep telefonunu bilgilerini içeren bir e-posyayı muratozturk@ktu.edu.tr adresine gönderiniz.

Onlinektu linki için tıklayınız…

İletişim :

www.ktu.edu.tr/ydyo