KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
AB Destekli DOORS Projesi 3. Genel Kurul Toplantısı Üniversitemizde Gerçekleştirildi
Avrupa’dan ve Türkiye'den birçok temsilcinin yer aldığı “Developing Optimal and Open Research Support for the Black Sea (DOORS)” Projesi'nin paydaşları, 3. Genel Kurul Toplantısı için Üniversitemiz ev sahipliğinde bir araya geldi.
Karadeniz ekosistemine yönelik insan ve iklim değişikliği etkilerine çözüm bulmak için yapılan, Avrupa Birliği'nin desteklediği DOORS Projesi'nin 3. Genel Kurul Toplantısı, Üniversitemiz Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde 13 Haziran 2023 tarihinde saat 09.30'da başladı. Üç gün süren Proje Genel Kurul Toplantısı kapsamında, İklim Değişikliğinin Karadeniz’e Etkisi ve Trabzon’daki Yoroz, Rize’deki Fındıklı ve Artvin’deki Hopa Limanları Üzerine Etkileri hakkında görüşmeler yapıldı.
DOORS Projesi 3. Genel Kurul Toplantısı açılış oturumunda, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI yaptığı konuşmada sözlerine “Sevgili DOORS ailesi üyeleri ve değerli konuklar, sizi bugün burada görmek gerçekten memnuniyet verici." diyerek başlayan Rektörümüz, Üniversitemizin kuruluş tarihini ve öğrenci sayılarını aktararak genel bilgileri katılımcılarla paylaştı. Ayrıca DOORS Projesi'nin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI “DOORS Projesi'nin iddialı yapısını kabul etmem gerekiyor. Karadeniz Bölgesi, deniz ekosisteminin yönetimini giderek zorlaştıran birçok zorlukla karşı karşıya. Aşırı avlanma, kirlilik, iklim değişikliği ve habitat tahribi, Karadeniz'in sağlığı açısından ciddi tehditler oluşturuyor. Mevcut koşulları dikkate aldığımızda, bölgenin güvenliği ve istikrarı daha önce hiç olmadığı kadar önemli hale gelmiştir.” dedi. Üniversiteler arası iş birliğinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Rektörümüz, bu projenin başarısı için sürdürülebilir kaynak yönetimi ve barışın öneminin altını çizdi.
“Developing Optimal and Open Research Support for the Black Sea (DOORS) Projesi'nin bu yıl gerçekleştirilen 3. Genel Kurul Toplantısı’na; 16 ülkeden 35 üye katıldı. Bu ortaklar arasında; Yunanistan'dan Hellenic Centre for Marine Research (HCMR), Romanya'dan GeoEcoMar, İspanya'dan LifeWatch ERIC, Almanya'dan Helmholtz-Zentrum Hereon, Geesthacht, Türkiye'den Middle East Technical University (ODTÜ) ve Dokuz Eylül Üniversitesi gibi önemli üniversiteler ve araştırma kurumları bulunuyor.
Üniversitemiz Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kadir SEYHAN, Dr. Öğretim Üyesi Şebnem Atasaral ile Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nden Doç. Dr. Koray Özşeker ve Dr. Öğretim Üyesi Ömerhan Durrani’nin görev aldığı proje 4 yıl sürecektir. Proje ekibimiz ayrıca Türkiye’deki tüm paydaşlarla ilgili çalışmalarda koordinatörlük görevini de üstlenmektedir. Bilim, politika ve endüstriyi bir araya getirmek amacıyla 16 ülkeden 35 ortak üyeli projenin koordinatörlüğünü Romanya yürütmekte olup, Türkiye’den ODTÜ ve Dokuz Eylül Üniversitesi de proje ortaklarındandır.
14 Haziran 2023
Üniversitemiz Deprem ve Yapı Sağlığı (DE-YAS) Uygulama ve Araştırma Müdürü Prof. Dr. Ahmet Can ALTUNIŞIK, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Bilim Kurulu'na seçildi.
07 Ekim 2025
Üniversitemiz Kalite Komisyonu tarafından düzenlenen Kalite Güvence Sistemi Bilgilendirme Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI başkanlığında gerçekleştirildi.
02 Ekim 2025
Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen 'Mavi Vatan Güz Okulu' Kursu ve TÜBİTAK destekli 'Araştırma ve Sondaj Gemileri Çalıştayı', yoğun katılımla gerçekleşti.
26 Eylül 2025
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi, LivenARCH IX-2025: PRIORITIES IN / OF ARCHITECTURE Uluslararası Kongresi?ne ev sahipliği yapıyor.
25 Eylül 2025
Yarışmadaki ilk 20 buluş, ödül almaya hak kazanırken Üniversitemizin lisansüstü öğrencileri 2. ve 15.'lik Ödülü'nü almaya hak kazandı.
24 Eylül 2025
UBC ile sağlanan Erasmus+ programı kapsamındaki bu iş birliği anlaşması, KTÜ'nün uluslararasılaşma stratejisindeki hedeflerine ulaşmasına önemli bir katkı sağlayacak.
18 Eylül 2025
İsveç'teki EAIE 2025 Konferansı ve Fuarı'nda kurulan temaslarla yeni anlaşmalara imza atan Üniversitemiz, öğrenci ve akademisyenlerimiz için uluslararası fırsatlarını genişletti.
12 Eylül 2025
Üniversitemiz Akademisyeni Prof. Dr. Mehmet ERTUĞRUL, bilim ve teknoloji alanında farkındalığın artırılmasına yaptığı katkılardan dolayı "2025 Onur Ödülü"ne layık görüldü.
02 Eylül 2025
KTÜ Fırtına Creatiny takımı, 12 üniversite takımı arasından yine zirveye çıkmayı başardı.
31 Ağustos 2025
YKS Genel Yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 99,84 doluluk oranına ulaşan Üniversitemiz, akademik başarısını ve eğitim kalitesini bir kez daha gözler önüne serdi.
26 Ağustos 2025
Üniversitemiz, uluslararasılaşma stratejisinin önemli bir adımı olarak Avrupa çapında araştırmacı hareketliliğini destekleyen EURAXESS Ağı?na resmen katıldı.
25 Ağustos 2025
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Katot Takımı, önemli bir başarıya imza atarak En Özgün Yazılım Ödülü'nün sahibi oldu.
18 Ağustos 2025
Üniversitemiz, 11-14 Ağustos 2025 tarihleri arasında 3.'üncüsü düzenlenen Dünya Fındık Haftası kapsamında gerçekleştirilen "Fındığa Değer Katanlar Ödül Töreni"nde, ödüle layık görüldü.
14 Ağustos 2025
Üniversitemize tahsis edilecek Erasmus+ bütçesi ile öğrencilerimizi ve personelimizi uluslararası hareketlilik imkanlarıyla buluşturmaya devam edeceğiz.
04 Ağustos 2025