KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
"Araştırma Üniversiteleri" Toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR'ın Katılımıyla Gerçekleştirildi
Fırat Üniversitesi ev sahipliğindeki “Araştırma Üniversiteleri Toplantısı” YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR ve 23 Araştırma Üniversitesi Rektörünün katılımıyla Elazığ’da gerçekleştirildi.
Toplantıya; YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR’ın yanı sıra YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun GÖKTAŞ, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörleri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Fırat Üniversitesi hakkında bilgi vererek YÖK Başkanı ve Rektörleri Elazığ’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ardından YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN konuşmasında, üniversitelerin performans izleme kriterleriyle ilgili çeşitli bilgiler verdi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR konuşmasında, Elazığ’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek “Araştırma Üniversiteleri, ülkenin ulusal çıkarlarına hizmet eden bölgesel ve ulusal farkındalığında kritik rol oynayan önemli konularının başında gelir. Bir yandan AR-GE ve girişimcilik faaliyetleri ile sayısız patentlerle bir yandan da yaptıkları araştırmalarla toplum ve devletin ihtiyaç duyduğu alanlarda bilgi üretimi ve teknik destek sağlama, uzman yetiştirme konularında önemli roller üstlenmektedir. Araştırma Üniversiteleri, diğer kurumlarla karşılaştırıldığında ülkedeki ve dünyadaki değişimi takip eden ve bu değişime yön veren başlıca kuruluşlardır.” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından günün anısına toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
18 Kasım 2022
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, 6 yıl süreyle "Tam Akreditasyon" almaya hak kazandı.
04 Temmuz 2025
Mühendislik Fakültesi, Lisans Programı düzeyinde mezun veren tüm bölümleriyle Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi'ne (TYÇ) dahil edilerek önemli bir başarıya daha imza attı.
04 Temmuz 2025
Mayıs 2025 Sayı 95
30 Haziran 2025
Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosunu lisans diplomalarında kullanma hakkı elde etti.
26 Haziran 2025
Üniversitemiz bünyesinde dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda önemli bir adım atılarak, "Dijital Sınav" uygulamasına geçildi.
25 Haziran 2025
Üniversitemiz bu yıl 16-19 Haziran 2025 tarihleri arasında, İstanbul'da düzenlenen Global Sürdürülebilirlik Kongresi'ne ilk kez, kurumsal düzeyde katılım sağladı.
20 Haziran 2025
URAP (University Ranking by Academic Performance) Sıralaması'nda; Üniversitemiz, 2024 yılı itibarıyla küresel ölçekteki akademik performansını bir kez daha kanıtladı.
17 Haziran 2025
Yüksek Lisans öğrencimiz Fatma Tuana DOĞU ve Rahmah ELVIRA'nın akademisyenlerimiz danışmanlığında yürüttükleri projeleri, TÜSEB tarafından desteklendi.
04 Haziran 2025
Üniversitemiz, uluslararası yükseköğretim alanında dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan NAFSA 2025 Uluslararası Eğitim Fuarı'nda yerini aldı.
28 Mayıs 2025
11 farklı ülkeden ve 25 farklı üniversiteden, 32 temsilcinin katıldığı etkinlikte; katılımcı üniversite temsilcilerine, Üniversitemiz ve şehrimiz tanıtıldı.
22 Mayıs 2025
9. KTÜ ve Meslek Tanıtım Fuarı, doğru üniversite ve doğru meslek seçimi yapmak isteyen öğrencileri ve ziyaretçilerini ağırladı.
21 Mayıs 2025
Üniversitemizin 70. Kuruluş Yıl Dönümü; Bilim, Kültür, Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen tören ile coşkuyla kutlandı.
20 Mayıs 2025