KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
Düşünceyi Yazıya Çeviren Teknoloji
TÜBİTAK 2237 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve yürütücülüğünü Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Önder AYDEMİR’in üstlendiği Uygulamalı Beyin Bilgisayar Arayüzü Eğitimi, Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Eğitime, ülkemizin çeşitli üniversitelerinden lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki 20 öğrenci davet edildi ve öğrenciler, kamuoyunda "düşünce gücü" olarak isimlendirilen Beyin Bilgisayar Arayüzü teknolojisi hakkında teorik ve uygulamalı eğitim aldı.
Beyin Bilgisayar Arayüzü, kişilerin sadece düşünceleri ile bilgisayar gibi elektronik cihazları kontrol etmelerine olanak tanıyan ve özellikle felçli insanların hayatlarına ışık tutmayı amaçlayan bir teknolojidir. Gerçekleştirilen eğitim ile Sinirbilim ve Beyin Bilgisayar Arayüzü teknolojisine ilgi gösteren ve üniversitelerin bu alandaki lisans, yüksek lisans, doktora programlarında eğitim gören öğrencilerin farkındalıklarını arttırmak, ülkemizin teknolojik ve bilimsel gelişimine katkıda bulunmak ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamak amaçlanmaktadır.
Doç. Dr. Önder AYDEMİR ve ekibi bilimsel araştırmalarını Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Nörofizyoloji Mühendislik Laboratuvarı altında sürdürmektedirler. Araştırma ekibi bir sonraki hedefini iki farklı şehirde bulunan kişilerin sadece düşünceleri ile bilgisayar ekranı üzerinden iletişim kurmalarını sağlayan sistemi üretmek olarak belirlemişlerdir.
03 Haziran 2024
"Bilimle Şekillenen, Sanayi ile Güçlenen Bir Gelecek!"
16 Nisan 2025
Avrupa Birliği'nin en büyük sivil Ar-Ge ve inovasyon programı olan Ufuk Avrupa hakkında bilgilendirme ve proje yazım eğitimlerini içeren üç günlük program başladı.
15 Nisan 2025
Üniversitemiz Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 110. yıl dönümü anısına 'Şanlı Direniş: Son Kale Çanakkale' paneli düzenlendi.
18 Mart 2025
"Onbinler" olarak adlandırılan on bin paralı askerin MÖ. 400-401 yılında, Fatih Sultan Mehmet'in ise 1461'de, Bayburt'tan Trabzon'a kuzeye doğru yürürken takip ettiği rota belirlenecek.
14 Mart 2025
Şubat 2025 - Sayı 92
13 Mart 2025
Panelde, alanında uzman konuşmacılar tarafından kadına yönelik şiddet ile nasıl mücadele edilebileceği; psikolojik, hukuki ve dini boyutuyla aktarıldı.
07 Mart 2025
"İşgalden Kurtuluşa Trabzon" Paneli; Öğr. Gör. Veysel USTA, Doç. Dr. Volkan AKSOY ve Doç. Dr. Yüksel KÜÇÜKER'in konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi.
26 Şubat 2025
Üniversitemizin Fen Fakültesi tarafından düzenlenen Fen Fakültesi Bilim Söyleşileri etkinlik serisinin sekizincisi, Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisinde gerçekleşti.
26 Şubat 2025
Göğüs Hastalıkları Acilleri Sempozyumu, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
15 Şubat 2025
Birimlerimiz 2024 Performanslarını Anlatırken 2025 Hedeflerini de Ortaya Koyuyor
14 Şubat 2025
Panelde, Karadeniz kıyı hattı ve iç kesimlerde tespit edilen aktif fay hatları ile bölgeye yakın illerde meydana geleceği konuşulan depremler ve olası sonuçları değerlendirildi.
12 Şubat 2025
Fakültemiz, 55 devlet üniversitesinin yer aldığı sıralamada 3. sıraya yükselirken 11 vakıf üniversitesinin de dâhil olduğu toplam 66 üniversite arasında ise 4. sırada yer aldı.
12 Şubat 2025