KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
Düşünceyi Yazıya Çeviren Teknoloji
TÜBİTAK 2237 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve yürütücülüğünü Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Önder AYDEMİR’in üstlendiği Uygulamalı Beyin Bilgisayar Arayüzü Eğitimi, Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Eğitime, ülkemizin çeşitli üniversitelerinden lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki 20 öğrenci davet edildi ve öğrenciler, kamuoyunda "düşünce gücü" olarak isimlendirilen Beyin Bilgisayar Arayüzü teknolojisi hakkında teorik ve uygulamalı eğitim aldı.
Beyin Bilgisayar Arayüzü, kişilerin sadece düşünceleri ile bilgisayar gibi elektronik cihazları kontrol etmelerine olanak tanıyan ve özellikle felçli insanların hayatlarına ışık tutmayı amaçlayan bir teknolojidir. Gerçekleştirilen eğitim ile Sinirbilim ve Beyin Bilgisayar Arayüzü teknolojisine ilgi gösteren ve üniversitelerin bu alandaki lisans, yüksek lisans, doktora programlarında eğitim gören öğrencilerin farkındalıklarını arttırmak, ülkemizin teknolojik ve bilimsel gelişimine katkıda bulunmak ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamak amaçlanmaktadır.
Doç. Dr. Önder AYDEMİR ve ekibi bilimsel araştırmalarını Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Nörofizyoloji Mühendislik Laboratuvarı altında sürdürmektedirler. Araştırma ekibi bir sonraki hedefini iki farklı şehirde bulunan kişilerin sadece düşünceleri ile bilgisayar ekranı üzerinden iletişim kurmalarını sağlayan sistemi üretmek olarak belirlemişlerdir.
03 Haziran 2024
Mayıs 2025 Sayı 95
30 Haziran 2025
Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosunu lisans diplomalarında kullanma hakkı elde etti.
26 Haziran 2025
Üniversitemiz bünyesinde dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda önemli bir adım atılarak, "Dijital Sınav" uygulamasına geçildi.
25 Haziran 2025
Üniversitemiz bu yıl 16-19 Haziran 2025 tarihleri arasında, İstanbul'da düzenlenen Global Sürdürülebilirlik Kongresi'ne ilk kez, kurumsal düzeyde katılım sağladı.
20 Haziran 2025
URAP (University Ranking by Academic Performance) Sıralaması'nda; Üniversitemiz, 2024 yılı itibarıyla küresel ölçekteki akademik performansını bir kez daha kanıtladı.
17 Haziran 2025
Yüksek Lisans öğrencimiz Fatma Tuana DOĞU ve Rahmah ELVIRA'nın akademisyenlerimiz danışmanlığında yürüttükleri projeleri, TÜSEB tarafından desteklendi.
04 Haziran 2025
Üniversitemiz, uluslararası yükseköğretim alanında dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan NAFSA 2025 Uluslararası Eğitim Fuarı'nda yerini aldı.
28 Mayıs 2025
11 farklı ülkeden ve 25 farklı üniversiteden, 32 temsilcinin katıldığı etkinlikte; katılımcı üniversite temsilcilerine, Üniversitemiz ve şehrimiz tanıtıldı.
22 Mayıs 2025
9. KTÜ ve Meslek Tanıtım Fuarı, doğru üniversite ve doğru meslek seçimi yapmak isteyen öğrencileri ve ziyaretçilerini ağırladı.
21 Mayıs 2025
Üniversitemizin 70. Kuruluş Yıl Dönümü; Bilim, Kültür, Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen tören ile coşkuyla kutlandı.
20 Mayıs 2025
Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Konferansı (ICEARC'25), Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.
17 Mayıs 2025
Üniversitemde, Türk Tarih Kurumu tarafından "Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı" düzenlenen törenle hizmete açıldı.
07 Mayıs 2025