KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
Üniversitemiz, Biyoçeşitlilik Koruma ve Orman Yönetimi İçin TRANSFORMIT Projesi'ne Ortak Oldu
Üniversitemiz, toplumsal talepleri biyoçeşitlilik koruma ile entegre etmek üzere başlatılan “Sürdürülebilir Orman Yönetiminin Geleceği TRANSFORMIT” İş Birliği Projesi’nde, proje ortağı olarak yerini aldı.
Üniversitemiz, biyoçeşitliliği koruma amacıyla başlatılan "Sürdürülebilir Orman Yönetiminin Geleceği TRANSFORMIT" İş Birliği Projesi’nde önemli bir adım attı. Projede yer alarak Ormancılık alanında önemli bir rol üstlenecek olan Üniversitemiz, biyoçeşitliliğe dost orman yönetimini mercek altına alacak. TRANSFORMIT Projesi, konuya sadece teorik bir perspektiften bakmakla kalmayıp aynı zamanda somut politika ve pratik rehberlik ihtiyaçlarını ele alarak biyoçeşitliliğe dost orman yönetimini hedefleyen büyük çaplı bir inisiyatif olarak tanımlanıyor. Uygulama aşamasında TRANSFORMIT'ten beklentiler büyük. Proje kapsamında, paydaş katılım platformu aracılığıyla ormancılık kurumları, uygulayıcılar, orman sahipleri, araştırma kuruluşları, sertifikasyon kuruluşları ve diğer ilgili paydaşlar arasında yeni bir sinerji yaratılması hedefleniyor. Proje ile ayrıca Bütüncül Orman Yönetimi (BOY) önerilerini genişletmeye yönelik kanıta dayalı kılavuzlar geliştirilecek.
İş Birliği ile Önemli Konular Ele Alınacak
Projenin bir diğer amacı ise Bütünleşik Orman Yönetimi’nin; orman direncini artırma, orman bozulmalarını önleme ve orman kaynaklarını koruma konularında nasıl yardımcı olduğunu keşfetmek. Bu çerçevede; biyoçeşitlilik koruma, biyoekonomi, ekosistem restorasyonu, direnç, iklim değişikliği hafifletme ve adaptasyonu gibi konular da ele alınacak ve Bütünleşik Orman Yönetimi’nin faydaları değerlendirilecek.
TRANSFORMIT, Herkes İçin Uygun Bir Çözüm Arayışında
İçerik odaklı BOY şemsiyesi altında, BOY yöntemleri ve önerileri farklı orman alanlarına uyarlanabilir hale getirilecek. Proje, BOY uygulamalarının ve Bütünleşik Orman Yönetimi ile ilgili yenilikçi teknolojilerin incelenmesinin yanı sıra üniversitelerde ve orman fakültelerinde Sürdürülebilir Orman Yönetimi ile ilgili eğitim-öğretim çalışmalarını destekleyecek eğitim materyalleri geliştirmeye de odaklanacak. Bu iş birliği, biyoçeşitliliği koruma ve sürdürülebilir orman yönetimi konularında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. TRANSFORMIT projesi, gelecek nesillere daha sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakma hedefi doğrultusunda önemli bir katkı sağlayacak. Türkiye’den sadece Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin yer aldığı TRANSFORMIT, Avrupa Komisyonu tarafından 101135263 nolu Hibe Anlaşması ile finanse edilen Ufuk Avrupa 2023 Projesi’dir. Proje, 2023 ile 2027 yılları arasında devam edecektir.
TRANSFORMIT Proje Ortakları
16 Nisan 2024
KTÜ Değişim Programları Koordinatörlüğü'nün organizasyonuyla 10 farklı ülkeden, 12 farklı üniversiteden, 20 temsilcinin katıldığı etkinlikte Üniversitemiz ve Trabzon şehri tanıtıldı.
11 Kasım 2024
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün vefatının 86. yıl dönümü kapsamında Üniversitemiz Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde, anma programı düzenlendi.
08 Kasım 2024
"Akademide Fikri Mülkiyetin Ticarileştirilmesi" Projesi, Üniversitemiz, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen lansman programıyla tanıtıldı.
05 Kasım 2024
Üniversitemiz, Valencia Üniversitesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen 6. Uluslararası Çevre Kimyası Kongresi başladı.
05 Kasım 2024
Eylül 2024 - Sayı: 87
31 Ekim 2024
Üniversitemizin ev sahipliğini üstlendiği, 9. Uluslararası Entomopatojenler ve Mikrobiyal Mücadele Kongresi, 28-31 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
28 Ekim 2024
Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı'nın (YMGV) periyodik olarak ihdas ettiği Madencilik Ödülleri sahiplerini buldu.
25 Ekim 2024
2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 9. Uluslararası Buluş Fuarı'nda Üniversitemiz 10 Madalya kazanarak büyük başarı elde etti.
23 Ekim 2024
Üniversitemiz "Mühendislik Fakültesi 3. Öğrenci Buluşması" etkinliği, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
23 Ekim 2024
Her yıl olduğu gibi Değişim Programları Koordinatörlüğü'nün organizasyonuyla Erasmus Günleri 2024 kapsamında 14-16 Ekim 2024 tarihlerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
17 Ekim 2024
21 Eylül 2024 tarihinde Üniversitemiz Rektörlüğü görevine ikinci kez atanan Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, YÖK Başkanlığı'nda düzenlenen tören ile mazbatasını aldı.
16 Ekim 2024
Üniversitemizde "Yeni Nesil Yerli ve Milli Ahşap Yapılarda Deprem Testi Deneyi" gerçekleştirildi. Deprem sarsıntılarının verildiği ahşap binada hasar oluşmadı.
15 Ekim 2024
Üniversitemiz "Milli Teknoloji Hamlesi"ne tam destek ile teknolojilerin keşfedildiği, yenilikçi projelerin sergilendiği TEKNOFEST'e ödüllerle damga vurdu.
04 Ekim 2024
Üniversitemizde, Türkiye'nin havacılık sektöründeki gelişmelerini ele alan 'Türkiye'nin Havacılık Seyri' başlıklı seminer, Uçak Mühendisi Can Erel tarafından gerçekleştirildi.
03 Ekim 2024