KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
KTÜ Yazılım Mühendisliği (İngilizce) Bölümü, İlk Öğrencilerini Bekliyor
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Yazılım Mühendisliği Bölümü, geleceğin Yazılım Uzmanlarını yetiştirmeye hazırlanıyor. Yenilikçi ve teknolojiye odaklı eğitim programları ile öne çıkan Üniversitemiz, 2023-2024 eğitim döneminde Yazılım Mühendisliği Bölümüne öğrenci alımına başlayarak yetenekli gençleri bünyesine katmayı hedefliyor.
2020 yılında KTÜ Kanuni Kampüsü’nde bulunan Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan ve %100 İngilizce eğitim verecek olan Yazılım Mühendisliği lisans bölümü 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 40 öğrenci ile faaliyetlerine başlayacak. Üniversitemiz, Yazılım Mühendisliği öğrencilerine; alanında uzman öğretim kadrosu, modern laboratuvar altyapısı ve sektörle işbirliği içinde kaliteli bir eğitim deneyimi yaşatmayı hedefliyor.
Teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde, yazılım mühendisliği önemli bir rol üstlenerek endüstrinin ve toplumun dijital dönüşümünü şekillendiriyor. Bu bilinçle Üniversitemiz'in Yazılım Mühendisliği Bölümü, öğrencilere çağın gereksinimlerine uygun, katma değeri yüksek bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlayan bir müfredat ile genç yeteneklere, kapsamlı bir eğitim sunarak onları sektöre ve geleceğin zorlu teknolojik sorunlarına hazırlayacak.
Yazılım mühendisliği, günümüzde teknoloji dünyasının en dinamik ve rekabetçi alanlarından biri haline gelmiştir. Üniversitemiz, akademik kalitesi ve sektörle işbirliği sayesinde mezunlarını başarılı bir kariyere yönlendirecek.
KTÜ'nün Yazılım Mühendisliği Bölümüne 27 Temmuz’da başvurular başladı. 8 Ağustos’a kadar devam edecek başvurusu sürecinde siz değerli üniversite adaylarını; geleceğin teknoloji liderleri olma yolundaki adımlarını, KTÜ'de atmaya davet ediyoruz.
01 Ağustos 2023
Birimlerimiz 2024 Performanslarını Anlatırken 2025 Hedeflerini de Ortaya Koyuyor
14 Şubat 2025
Panelde, Karadeniz kıyı hattı ve iç kesimlerde tespit edilen aktif fay hatları ile bölgeye yakın illerde meydana geleceği konuşulan depremler ve olası sonuçları değerlendirildi.
12 Şubat 2025
Fakültemiz, 55 devlet üniversitesinin yer aldığı sıralamada 3. sıraya yükselirken 11 vakıf üniversitesinin de dâhil olduğu toplam 66 üniversite arasında ise 4. sırada yer aldı.
12 Şubat 2025
11 ilimizi etkileyen ve "Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü nedeniyle Üniversitemizde anma programı gerçekleştirildi.
06 Şubat 2025
Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezinin proje protokolü; Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında imzalandı.
30 Ocak 2025
Akademisyenlerimize "KTÜ Ekolü"ne sağladıkları katkılardan ötürü teşekkürlerimizi sunarız.
28 Ocak 2025
COST | European Cooperation in Science and Technology
10 Ocak 2025
TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında 2024 yılı 2. döneminde ARDEB'e önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı.
03 Ocak 2025
Üniversitemizde Profesör kadrosuna ataması yapılan akademisyenlerimiz için KTÜ Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisinde 'Profesörlük Belgesi Takdim Töreni' düzenlendi.
31 Aralık 2024
Üniversitemiz Harita Mühendisliği Bölümü ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi iş birliğiyle düzenlenen "Akıllı Şehirler ve Kadastro" paneli gerçekleşti.
26 Aralık 2024