KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
TÜBİTAK 1004 Programı ile Sanayi, Üniversite ve Kamu Güçlerini Birleştirdi
Üniversite araştırma altyapılarının, Sanayi Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ve Kamu Ar-Ge Birimleri ile iş birliği yaparak ihtisaslaşmasını ve mükemmeliyet merkezi haline gelerek geliştirdikleri ürün ve teknolojileri özel sektöre transfer edebilmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan TÜBİTAK 1004-Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanmış olan 20 yüksek teknoloji platformunun deneyim paylaşımı ve tanıtım töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK’ın katılımı ile gerçekleştirildi.
Yüksek Teknoloji Platformu'na dahil olmaya hak kazanan üniversitelerin rektörleri, rektör yardımcıları ile kamu ve özel sektör yöneticilerinin katıldığı törende, platformların yürütmekte olduğu projeler tanıtıldı.
Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi'nde rekabet etme sürecinde en önemli araçlardan birisi olarak görülen 1004 Yüksek Teknoloji Platformu'nda Kalkınma Planı çerçevesinde, öncelikli alanlara yönelik yüksek teknolojide çalışmak için ilgili paydaşlar bir araya gelerek güçlerini birleştirmektedir. Teknoloji yol haritalarının da hazırlandığı platformlarda, alanlarında yetkin kabul edilen üniversite, kamu ve sanayi kuruluşları yer almaktadır.
Bilgi ve yüksek teknolojinin üretilmesinin yanısıra toplumsal etki ve insan kaynağı yetiştirme boyutu ile uluslararası iş birliği boyutunun da mutlaka yer aldığı 1004 Programı, bu yönleri ile diğer TÜBİTAK destek programlarından ayrılmaktadır. Ülkemizin bilim, yenilik ve teknoloji ekosisteminde çıktı ve etki odağı oluşturarak değişimi ve dönüşümü olarak ifade edilen platformda Üniversitemiz; Gıda Arzı Güvenliği Çerçevesinde Su Ürünlerinde Yenilikçi ve Sürdürülebilir Uygulamalar Platformu Araştırma Programı (Yürütücüsü Prof. Dr. İlhan ALTINOK, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi) ve Hedefe Özgü Pan-Kanser Terapiler (PAN-TER) Platformu Araştırma Programı (Yürütücüsü Prof. Dr. F. Sena SEZEN, İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü) olmak üzere iki yüksek teknoloji platformunda yer almaya hak kazanmıştır.
03 Mayıs 2023
İİBF koordinesinde, ev sahipliğimizde 24-26 Nisan 2025 tarihleri arasında düzenlenecek olan 26. Uluslararası Kamu Yönetimi Forumu (KAYFOR'26) kapılarını ziyaretçilerine açtı.
24 Nisan 2025
Üniversitemiz, iş dünyası ve akademiyi buluşturan örnek bir etkinliğe daha imza attı. 'Karadeniz Teknoloji ve İnovasyon Günü: Yatırımcı Buluşmaları' başarıyla tamamlandı.
22 Nisan 2025
Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından ev sahipliğimizde gerçekleştirilen "I. Ulusal Nörobilim ve Yapay Zekâ Tıp Öğrenci Kongresi"nin açılışı, yoğun katılımla gerçekleşti.
19 Nisan 2025
"Bilimle Şekillenen, Sanayi ile Güçlenen Bir Gelecek!"
16 Nisan 2025
Avrupa Birliği'nin en büyük sivil Ar-Ge ve inovasyon programı olan Ufuk Avrupa hakkında bilgilendirme ve proje yazım eğitimlerini içeren üç günlük program başladı.
15 Nisan 2025
Üniversitemiz Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 110. yıl dönümü anısına 'Şanlı Direniş: Son Kale Çanakkale' paneli düzenlendi.
18 Mart 2025
"Onbinler" olarak adlandırılan on bin paralı askerin MÖ. 400-401 yılında, Fatih Sultan Mehmet'in ise 1461'de, Bayburt'tan Trabzon'a kuzeye doğru yürürken takip ettiği rota belirlenecek.
14 Mart 2025
Şubat 2025 - Sayı 92
13 Mart 2025
Panelde, alanında uzman konuşmacılar tarafından kadına yönelik şiddet ile nasıl mücadele edilebileceği; psikolojik, hukuki ve dini boyutuyla aktarıldı.
07 Mart 2025
"İşgalden Kurtuluşa Trabzon" Paneli; Öğr. Gör. Veysel USTA, Doç. Dr. Volkan AKSOY ve Doç. Dr. Yüksel KÜÇÜKER'in konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi.
26 Şubat 2025
Üniversitemizin Fen Fakültesi tarafından düzenlenen Fen Fakültesi Bilim Söyleşileri etkinlik serisinin sekizincisi, Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisinde gerçekleşti.
26 Şubat 2025
KTÜ, 2024 yılı 2. döneminde toplamda 10 proje desteği ile %42 destek oranına ulaşmıştır.
25 Şubat 2025