KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
Ülkemizin Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri Vizyonuna 1 Yeni Bölüm ve 2 Yeni Program ile Destek Vereceğiz
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen “Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri Toplantısı”nda, Üniversitemizde bir yeni bölüm, iki yeni program açılması yönünde karar alındı.
Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Yerleşkesi’nde düzenlenen Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri Toplantısı’na katıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR’ın iştiraki ile gerçekleşen toplantıdan; yapay zekâ, yapay zekâ çözümleri, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında ihtiyaç duyulan insan kaynağını karşılamak amacıyla yeni lisans ve ön lisans programlarının açılması kararı çıktı. Toplantıda, Üniversitemiz bünyesinde Yazılım Geliştirme Lisans Programı, Yapay Zekâ Operatörlüğü ile Dijital Dönüşüm Elektroniği Ön Lisans Programı açılmasına karar verildi.
“Çağın Gereksinimlerine Uygun Eğitim İmkânı”
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, yeni açılan lisans ve ön lisans programlarının Üniversitemize hayırlı olmasını dileyerek “Üniversitemiz, bilgi ve teknoloji alanındaki hızlı değişimlere ayak uydurarak öğrencilerimize çağın gereksinimlerine uygun eğitim imkânları sunmayı amaçlamaktadır. Bahsi geçen bölüm ve programların açılmasıyla birlikte öğrencilerimiz Karadeniz Teknik Üniversitesi çatısı altında Yazılım Geliştirme, Yapay Zekâ ve Dijital Dönüşüm gibi alanlarda, nitelikli bilgi ve becerilere sahip olacak ve bu alanlarda başarılı birer profesyonel olma yolunda ilerleyeceklerdir. Ayrıca yeni açılan programlarımızın, Üniversitemize ve topluma katkı sağlayacağına olan inancım tamdır.” dedi.
Alınan karar gereği “Yazılım Geliştirme” Lisans Programı, Fen Fakültesi bünyesinde ve “Yapay Zekâ Operatörlüğü” ile “Dijital Dönüşüm Elektroniği” Ön Lisans Programı ise Araklı Ali Cevat Meslek Yüksekokulu bünyesinde, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü altında açılacak.
27 Nisan 2024
Üniversitemiz, iş dünyası ve akademiyi buluşturan örnek bir etkinliğe daha imza attı. 'Karadeniz Teknoloji ve İnovasyon Günü: Yatırımcı Buluşmaları' başarıyla tamamlandı.
22 Nisan 2025
Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından ev sahipliğimizde gerçekleştirilen "I. Ulusal Nörobilim ve Yapay Zekâ Tıp Öğrenci Kongresi"nin açılışı, yoğun katılımla gerçekleşti.
19 Nisan 2025
"Bilimle Şekillenen, Sanayi ile Güçlenen Bir Gelecek!"
16 Nisan 2025
Avrupa Birliği'nin en büyük sivil Ar-Ge ve inovasyon programı olan Ufuk Avrupa hakkında bilgilendirme ve proje yazım eğitimlerini içeren üç günlük program başladı.
15 Nisan 2025
Üniversitemiz Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 110. yıl dönümü anısına 'Şanlı Direniş: Son Kale Çanakkale' paneli düzenlendi.
18 Mart 2025
"Onbinler" olarak adlandırılan on bin paralı askerin MÖ. 400-401 yılında, Fatih Sultan Mehmet'in ise 1461'de, Bayburt'tan Trabzon'a kuzeye doğru yürürken takip ettiği rota belirlenecek.
14 Mart 2025
Şubat 2025 - Sayı 92
13 Mart 2025
Panelde, alanında uzman konuşmacılar tarafından kadına yönelik şiddet ile nasıl mücadele edilebileceği; psikolojik, hukuki ve dini boyutuyla aktarıldı.
07 Mart 2025
"İşgalden Kurtuluşa Trabzon" Paneli; Öğr. Gör. Veysel USTA, Doç. Dr. Volkan AKSOY ve Doç. Dr. Yüksel KÜÇÜKER'in konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi.
26 Şubat 2025
Üniversitemizin Fen Fakültesi tarafından düzenlenen Fen Fakültesi Bilim Söyleşileri etkinlik serisinin sekizincisi, Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisinde gerçekleşti.
26 Şubat 2025
Göğüs Hastalıkları Acilleri Sempozyumu, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
15 Şubat 2025
Birimlerimiz 2024 Performanslarını Anlatırken 2025 Hedeflerini de Ortaya Koyuyor
14 Şubat 2025